Проект "Контроль громадськості за реформуванням енергетичного сектора на регіональному рівні в контексті виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС"

Метою проекту є сприяння реалізації проєвропейських реформ в енергетичному секторі шляхом організації обговорення всіма зацікавленими сторонами питань впровадження, моніторингу та адвокації директив ЄС в сфері  енергоефективності та використання альтернативних джерел енергії і підвищення поінформованості громадськості. Період реалізації проекту: лютий 2018 – січень 2019.

 

Проект, насамперед, спрямований на активізацію громадського моніторингу впровадження реформ з енергоефективності на регіональному рівні в контексті реалізації першої глави 4-го розділу Угоди про асоціацію (Співробітництво у сфері енергетики, включаючи ядерну енергетику) та розпорядження КМУ Про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. В рамках аналітичної складової проекту планується  провести дослідження існуючого стану в сфері енергоефективності  та відновлювальної енергетики, проведення моніторингу заходів, обґрунтування пропозицій  щодо побудови політики в зазначеній сфері.  Проект передбачає публічний діалог з органами влади Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей щодо питань виконання Угоди, а також налагодження співпраці та партнерства влади та громадськості у напрацюванні  цих пропозицій. Заходи проекту, а саме круглі столи, консультації, конференції планується проводити із залученням усіх зацікавлених сторін, а саме представників влади, ЗМІ, організацій громадянського суспільства, бізнесу,  науки та ін.

Однією зі складових діяльності проекту, є інформаційна складова, що передбачає  організацію публічного діалогу, налагодження контактів, обмін інформацією, розповсюдження інформаційних матеріалів та широке інформування громадськості про хід реалізації проекту та його результати.

Проект реалізовується ГО «Інститут регіонального розвитку» в рамках всеукраїнського проекту "Просування реформ в регіони" Інституту економічних досліджень та політичних консультацій і "Європейської правди", який фінансується Європейським Союзом в рамках програми "Підтримка громадянського суспільства в Україні".